ERGOTERAPİ
Ergoterapi dikkat eksikliği,ihiperaktivite gibi psikiyatrik hastalıklar da olmak üzere farklı birçok hastalığın da tedavisinde başvurulan; sağlığın ve refahın artırılmasını amaç edinen danışan merkezli bir sağlık mesleğidir. Beylikdüzü Dil ve Konuşma Terapisi by Dkt. Harun ALAN,Esenyurt Dil ve Konuşma Terapisi with Dkt. Harun ALAN,Expert Dil ve Konuşma Terapisi in Beylikdüzü and Esenyurt.
Öncelikli hedef kişinin yaşam kalitesini arttırarak toplumsal hayata katılımını sağlamaktır. Zihinsel, fiziksel, duyusal, görsel, sosyal, çevresel, duygusal alanlarda zorluk çeken, özel tedaviye ihtiyaç duyan, dil gelişiminde yaşanan problem nedeniyle konuşmakta sıkıntı yaşayan, davranışsal anlamda problem çektiği için uyum sağlamada zorluk yaşayan kişilere uygulanır. Ergoterapi her yaş grubundaki kişiye uygulanabilir.
Merkezimizde El Rehabilitasyonu için Ergoterapi birimimizden randevu alabilirsiniz.
El Rehabilitasyonu Nedir?
El rehabilitasyonu, elleri ve üst ekstremiteleri etkileyen rahatsızlıklardan muzdarip hastalara ergoterapist tarafından gerçekleştirilen bir rehabilitasyon türüdür. Terapi, hastaların üretken bir yaşam tarzına dönüşlerini ve el fonksiyonunu geri kazamalarının hızlandırmalarını sağlar.
El rehabilitasyonu için aday olan hastalar, bir kaza veya travmadan sonra el veya kol bölgesinde yaralar, yara izleri, yanıklar, yaralı tendon veya sinirler, kırıklar ve hatta parmakların, ellerin veya kolların kesilmesi ile karşı karşıya kalmış olabilir. El rehabilitasyonu karpal tünel sendromu ve tenisçi dirseği gibi rahatsızlıkların yanı sıra artrit veya felç gibi nörolojik bir rahatsızlık sahibi olan hastalara da uygulanır.
ERGOTERAPİSTLER NASIL ÇALIŞIRLAR?
1
DEĞERLENDİRME
Ergoterapistler bu aşamada birlikte çalıştıkları kişilerle veya grupla birlikte bu kişinin veya kişilerin bireysel, çevresel yeteneklerini incelerken aynı zamanda bu kişilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara odaklanırlar ve bu sorunları incelerler.
2
PLANLAMA
Kişinin yaşam tarzı, sosyal hayatındaki rolleri, bazı konularda olan tercihleri, vazgeçmekte zorlandığı alışkanlıkları, gelişim aşaması ve yaşadığı çevre göz önünde bulundurulmalıdır.
3
MÜDAHALE
Kişinin günlük hayatında yaptığı işlerdeki performansını arttırmak ve kişinin sıklıkla girdiği iş, sosyal veya yaşadığı ortamlara olan adaptasyonunu arttırmak öncelikli yapılmaya çalışılanlardır. Ergoterapistler bu amaçla bazen kişilere yeni teknikler öğretmeye çalışırken bazen de ekipmanlardan faydalanmaya çalışır.
4
İŞBİRLİĞİ
Ekip çalışmasında kişinin ailesi, hayatındaki diğer önemli kişiler, diğer sağlık profesyonelleri, bakıcılar veya gönüllü kişilerle sürekli işbirliği veya koordinasyon içinde olmak olumlu sonuca daha kolay varabilmek açısından oldukça önemlidir. Ergoterapi sürecinde bütünsel yaklaşımın gerçekleşmesini sağlar.
DUYU BÜTÜNLEME
Duyu bütünleme, kişinin bedeninden ve çevresinden aldığı duyuları organize eden, bedenin içinde bulunduğu çevrede etkin bir şekilde kullanılmasını mümkün kılan ve merkezi sinir sistem tarafından yönetilen bir süreçtir.
Duyusal bilgilerin gerektiği gibi işlenmesi ve entegasyonu; postural kontrol, entegrasyon, praksis, görsel motor beceriler ve benlik saygısı gibi duyu bütünleme ile ilgili becerilerin yapı taşlarını oluşturur. Aynı zamanda, bireylerin günlük yaşam aktivitelerine katılımları için gereklidir.
Bizimle İletişime Geçin
MEMNUNİYET
ÇİÇEK AİLESİ
Hazal hocayı çok güvendiğim biri sayesinde tanıdım.Hazal Hoca çok profesyonel ve işini severek yapıyor. Çocuğumla duyu bütünleme ve Ergoterapi alanında birebir çalışmalar yaptı. Oğlum Umut 'un bir üst basamağa atlamasında çok yararlı ve faydalı oldu. Bunun için Hazal hocaya çok teşekkür ediyoruz..
KOÇ AİLESİ
5 yaşındaki kızım için Hazal hoca ile yollarımız kesişti. Kızımın yalnız kalma ve anne bağımlılığı vardı. Hazal hoca ile yaptığımız duyu bütünleme, ergoterapi gibi çalışmalarla şu an kızım bir birey olduğunun farkında ve sorumluluklarını önemsiyor. Okula gitmek konusunda daha istekli ve günlük yaşam aktivitelerinde daha başarılı, mutlu. İyi ki varsın Hazal hoca..İyi ki Beylikdüzü Mono Ailesine Katıldık.